Omgeving

Algemeen

De streek de Lot (Midi-Pyrénées) heeft vele gezichten. Bossen, landerijen en karakteristieke boerenhoeves worden afgewisseld met wijngaarden en eeuwenoude chateaux. U vindt er overblijfselen uit alle tijdperken zoals kastelen, kerken, ruines en rotstekeningen. Verder zijn er volop wandel- en fietsroutes door de omgeving die het echte Frankrijk uitademt. Kortom, de Lot is een ideaal gebied voor liefhebbers van rust, zon, wijngaarden, bergen en ruimte. Een streek ook waar in het hoogseizoen nog niet iedere tweede auto een Nederlandse is.

Het klimaat

Het klimaat van de Lot kenmerkt zich door zonnige droge zomers en door een voor- en najaar met eveneens veel zon en aangename temperaturen. Zie verder http://www.weeronline.nl/Europa/Frankrijk/Figeac/4289195.

Steden

Figeac: een prachtige stad

Slenteren door de oerfranse straten, uitgebreid winkelen en lekker eten en drinken? Breng eens een bezoek aan Figeac, een prachtige middelgrote Franse stad op 8 kilometer afstand van Cardaillac. Elke zaterdag is er een grote markt, waar u talloze locale producten kunt kopen.
Op zondag is er vaak een antiekmarkt. In de zomermaanden is er op donderdagavond regelmatig een marche nocturne (avondmarkt). De plaatselijke bevolking is dan te vinden op het Place Vival waar men zich aan lange tafels te goed doet aan al het lekkers dat op de markt wordt aangeboden. Ook rijdt in het zomerseizoen dagelijks gedurende de gehele dag en avond een toeristisch treintje door de binnenstad onder begeleiding van een gids.

Ook de volgende steden rondom Cardaillac zijn een bezoekje waard:

Villefranche  (www.villefranche.com)

Rocamadour (www.rocamadour.com)

Saint Cirq-lapopie (www.saint-cirqlapopie.com)

Albi (www.tourisme.fr/albi)

Sarlat (www.sarlat.com )

Cahors (www.quercy-tourisme.com/cahors)

Activiteiten

In de omgeving van Cardaillac is van alles te beleven. Denk daarbij aan de volgende activiteiten:

Kanovaren
Zak de rivier de Lot eens af in een kano. Door de kalme stroming is de rivier de Lot zeer geschikt voor de  onervaren kanovaarder.

Grotten
Er zijn talloze grotten in de directe omgeving. Bijvoorbeeld de Gouffre de Padirac, Grottes de Presque, Grottes de Fontirou, Grottes de Pech-Merle, Grottes de Lacava en de Grottes de Foissac.

Paardrijden
Op minder dan 1 kilometer van Cardaillac is een manege waar u paarden kunt huren.

Mountainbiken
In de stad Figeac kunt u mountainbikes huren. Zo ontdekt u de route de Cel en de Lot op uw eigen tempo.

Golfen
Op een half uur rijden van Cardaillac vindt u de Golf Montal. Een prachtig gelegen en goed verzorgde 9 holes golfbaan met als stralend middelpunt een tot in detail gerestaureerd chateau. Zie ook www.golfmontal.fr.

Tennis
In Figeac kunt u een tennisbaan huren.

Watersport
Bij het Lac du Tolerme (vlakbij Cardaillac) kunt u kano’s en waterfietsen huren.

Wintersport
Wilt u skieen? Op 1,5 uur rijden van Cardaillac bevinden zich diverse sneeuwzekere wintersportgebieden, zoals  Le Lioran. Hier vindt u enkele tientallen pistes en liften (zie ook www.lelioran.com).

Meer informatie over een vakantievilla in Cardaillac?

De villa’s zijn eigendom van Heike Schepers en Roger Jansen. Belt u hen gerust voor meer informatie op nummer 06 43072518 of 0343 443799 of klik hiernaast op de zonnebloem ‘Contact’ en vul het contactformulier in. Indien u vanuit het buitenland belt, dient u eerst 0031 in te toetsen en vervolgens een van beide nummers zonder 0.

Uw vakantievilla direct boeken?

Klik dan hiernaast op de zonnebloem ‘Prijzen’.